Spring naar inhoud

16 miljoen journalisten in Nederland

februari 27, 2012

De afgelopen paar dagen waren gekke media dagen. Binnen enkele uren waande half Nederland zich in de rol van neuroloog toen de eerste berichten van Prins Friso binnen kwamen, maar na een paar dagen bleken we er toch flink naast te zitten. Flinke hersenbeschadiging met een kans dat de prins zelfs nooit meer ontwaakt. Hoe verschrikkelijk en treurig is dat bericht zeg.

Het blijft een vreemd verschijnsel. Zodra wij mensen een bericht in de krant lezen over een complexe zaak gaan wij al snel zelf aan de slag als speurneus. We googlen een paar moeilijke termen die in het krantenbericht stonden, luisteren naar de opinies in de Wereld draait door en trekken dan een eigen conclusie die gebaseerd is op kennis van Wikipedia en meningen van bekende Nederlanders. Op de eerst volgende verjaardag vertellen we dan trots hoe wij denken over de situatie en doen zelfs een voorspelling van de afloop van de zaak. Erg riskant, want 9 van de 10 keer zitten wij er helemaal naast.

Ook betrapte mijzelf ook op het bovenstaande. Na de eerste berichten over Prins Friso startte ook ik mijn computer op om enig speurwerk te verrichten. Na de nodige informatie over een schedelbasis fractuur (wat ik had gelezen op ad.nl) kwam ik al snel tot de conclusie dat de Prins er snel weer bovenop zou zijn.

Maar helaas, niets blijkt minder waar. Het blijft een drama en helaas kunnen wij als selfmade journalisten alleen maar bidden voor een goede afloop.

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: