Spring naar inhoud

De zingende Indiaan; 10 punten?

februari 29, 2012

Afgelopen zondag keken duizenden Nederlanders weer opgetogen naar de voorselectie van het Euro visie songfestival! De ene act na de andere betrad het podium en het publiek reageerde enthousiast op de optredens die de refuge passeerden. Er werd gestemd en uiteindelijk koos heel Nederland unaniem voor een meisje met een gitaar en een Indianen tooi. Ach ja, het is weer eens iets anders. Althans, dat moeten ze toch gedacht hebben?

Maar leren we het dan nooit? Doe maar niet gek, want dan doen we gewoon genoeg en daar houdt de jury van het Euro visie song festival van! De mega jurk van Linda Wagenmakers, de knipperde pakken van de Toppers en ook het draaiorgel van Sienke bewezen ons maar dat het Euro visie songfestival geen plek is waar nieuwe trends worden gecreëerd. Nee sterker nog; de simpele band met normale instrumenten en blij lachende mensen eindigt uiteindelijk elk jaar op nummer 1! (behalve als ze uit Volendam komen, want uiteraard kan alleen een oost-blok land winnen want dat is vooraf al bepaald in de achterkamertjes)

Vroeger keken wij met heel de familie naar dit spektakel en stiekem dacht ik toen; Als je het podium van het Euro visie Songfestival zou gaan halen je HET toch echt gemaakt had in Nederland. Je zou beroemd zijn en mensen zouden je de rest van hun leven onthouden als “het meisje van het songfestival”. Fantastisch leek me dat, eeuwige roem!

Ik heb me toen alleen nooit gerealiseerd dat eindigen als laatste je een eeuwige uitlach-status geeft waar Nederlanders nog jaren over door praten. Uiteindelijk lijkt het me voor je sociale leven en je zelfvertrouwen toch beter om maar niet mee te doen aan zoiets als het songfestival.

Toch blijft het grappig om weer te zien hoe heel Nederland weer vol goede moed een nieuwe versie tegemoet gaat met onze nieuwe inzending; de zingende Indiaan. Succes!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: