Spring naar inhoud

Mijn ticket naar rijkdom

maart 13, 2012

Zaterdag 10 maart 2012. De televisie wordt om 19:55 afgestemd op Nederland 1. Het is zover, weer een trekking van de Staatsloterij. Als Sjakie van de chocolade fabriek naar zijn gekochte reep staarde zo zat ook ik op de bank met het lot in mijn handen.

De eerste ballen vallen uit een soort reuzen wasmachine en niet veel later verschijnt het eerste nummer op het scherm. 8,…. Mijn ogen gaan snel heen en weer van het televisie scherm naar mijn lot dat ik stevig vasthoud in mijn trillende handen. Het volgende nummer,… 6.

Weer schieten mijn ogen heen en weer en al langzaam zie ik een mini fata morgana in de huiskamer ontstaan. Een cruise, een mooi huis aan de gracht, een dikke auto! Ze passen allemaal in dat kleine stukje droom dat ter plekke ontstaat voor mijn ogen.

De volgende nummer zie ik niet eens meer door de waas voor mijn ogen. Wie zou ik wat gaan geven? Een reisje voor al mijn vrienden naar Australië? Een koop huis voor mijzelf zodat ik nooit meer zou hoeven werken voor de huur? In één klap mijn eigen koffie zaakje opzetten zonder financiële ondersteuning van niemand niet! Het zal toch niet. De volgende nummers komen in beeld; een 3 een 2 en een 9. Weer schieten mijn ogen van het papiertje naar het beeldscherm. Dit kan toch niet, het zal toch niet zo zijn?! Als dat ook nog de bijbehorende letters op het scherm verschijnen kan ik mijn emoties niet meer inhouden. Ik controleer nog één keer of alles wel goed is gegaan, nog één keer check ik nummer voor nummer en cijfer voor cijfer mijn lot. Tranen vormen zich in mijn ogen en mijn hartslag stijgt naar een ongekend hoge snelheid.

Ik geloof het bijna niet, mijn ticket naar rijkdom, nooit meer werken en alleen nog maar reizen wordt bruut verscheurd.

Niets, helemaal niets! Ik doe nooit meer mee aan die stomme loterij.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: