Spring naar inhoud

De Hollandse Costa del Sol

maart 26, 2012

Vorig jaar april kwam de zon zomaar ineens op visite. Het werd ontzettend warm, winkeliers stonden versteld van de omzet van de bikini’s en slippers en de mussen vielen spontaan van het dak! Heerlijk was het, dagen lang op het terras hangen, bruin worden, zonnebrand smeren! Loved it! Maar ineens bedacht ik me; APRIL!? Dit kan helemaal niet. April doet wat hij wil, April is de maand waarin je heus wel eens in je korte broek mag lopen, maar dan niet boos moet worden als het toch ineens koud wordt met een super plaatselijke regenbui.
Natuurlijk kan het aanvoelen als zomer, maar een hitte golf en lijntjes van bruinheid in April is gekkigheid.

Iedereen keek uit naar de zomer die daarop volgende, want als April al zo warm was, dan werd de zomer nog beter. Mensen boekten massaal een staplaats voor hun camper voor de maanden juli en augustus op de Hollandse campings die nog vrij waren en de zonnebrand crème stond overal goed aangevuld in de schappen.

Maar nee hoor, de zomer die geweldig had moeten zijn bracht in zijn hoogtij dagen allemaal maar regen naar de aarde. Dikke koude druppen, harde wind en bijna elke dag een grijze lucht was waar we het mee moesten doen. Ook jammer voor al die mensen die hun vakantie in het water zagen vallen daar aan de Hollandse Costa del Sol.

Als ik nu naar buiten kijk valt mij mond weer open van verbazing. Korte broeken weer, zoals wij Hollanders dat noemen. In Maart? Ja, want deze Maart scoort een 10 op warme zonnige dagen. Ik weet niet alles van het weer, maar één ding weet ik wel; ik boek geen plekje voor de camping op Bloemendaal deze zomer.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: