Spring naar inhoud

Awkward!!

december 2, 2012

foto (2)Je kent het wel, van die situaties die je zelf veroorzaakt hebt maar die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Precies die verkeerde opmerking maken die zorgt voor een lange nare stilte waarbij niemand in de ruimte meer weet waar hij of zij moet kijken. Als je zelf diegene bent die de opmerking maakt, dan is er nog weinig aan de situatie te doen, maar wat doe je als de opmerking over jou gaat?

Ik zat van de week bij de kapper en mijn ietwat onhandige kapster begint een gezellig gesprek met me! Ze heeft een vlotte babbel en gelukkig hoef ik weinig terug te zeggen want de woorden stromen als een soort waterval uit haar mond!
Ja kou inderdaad mompel ik als ze begint over het weer.

Terwijl ik naar de plukjes haar kijk die langs me heen dwarrelen begint ze een gesprek met zichzelf over de kerst! Ooh vreselijk tetterd ze, mensen die nu al een kerstboom hebben staan! Auch,.. Die van mij staat al sinds begin november. Ik houd me wijzelijk stil en de kapster kletst in dr eentje verder! We komen aan bij het volgende onderwerp de winter! Ze vertelt dat ze een hekel heeft aan sneeuw. Nou ja, ze vind het er mooi uit zien maar verder vind ze het niets. Duidelijk nutteloze informatie die ik eigenlijk helemaal niet wil onthouden. Maar dan komt het. Terwijl ze haar betoog houd over koning winter en alle ongemakken die daarbij horen flapt ze er uit; die Friezen, die zijn echt gek met die elfsteden tocht van ze! Echt belachelijk! Alweer een auw! Ondanks dat ik mijn accent achter gelaten heb, ben ik nog steeds een Fries in hart en nieren. Ik twijfel. Zal ik in 1 zin melden dat ik een kerst verslaafde Fries ben die al een kerstboom heeft sinds de zomer en al 13 jaar haar knietjes blauw bid voor een Elfstedentocht? Ik kan het doen, maar het feit dat deze dame invloed heeft op hoe ik de deur uit zal wandelen in combinatie met de pijnlijke stilte die na mijn monoloog zal volgen besluit ik wijs mijn mond te houden. Ik knik langzaam, murmel een instemmend geluid en kijk tevreden naar mijn nieuwe haar.

2 reacties leave one →
  1. december 3, 2012 6:11 pm

    Haha, heel leuk geschreven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: