Spring naar inhoud

Het einde van de wereld, of toch niet?

december 7, 2012

“Gelukkig betekent dit nog niet het einde van de wereld” altijd fijn als iemand dit nog even meldt nadat alles in de soep is gelopen. Hoe ernstig de situatie ook is, het kan altijd erger. Maar die dag, de dag waarop het allemaal erger kan worden komt nu wel gevaarlijk dichtbij! De dag waarop de wereld zal vergaan volgens de Maya’s, de dag waarop duizenden Amerikanen in hun schuilkelder gaan zitten en de dag waarop iedereen naar het Franse dorp Bugarach zal vluchten dat als enige gespaard zal blijven.

Vorig jaar hadden we precies zo’n dag. Harold Camper, een ietwat getikte Amerikaan zei dat hij wist wanneer het einde der tijd was. Mensen kochten massaal voedsel in, als of je zin in eten hebt als de wereld ophoud met bestaan en een enkeling gaf al zijn geld uit en deed de meest waanzinnige dingen op de laatste dagen van de aarde. Maar de dag waarop het allemaal moest gebeuren bleef stil. De zon kwam op, scheen her en der een straal richting de aarde en ging die avond gewoon weer onder om plaats te maken voor de mannenschijn. Een enkeling keek die dag verwonderd naar de lucht om te kijken of er al onheilspellende wolken aan zouden komen die de aarde in 1 klap konden verwoesten. Maar buiten die paar mensen om verliep de dag voor velen als elke andere.  

Wat zal ik die dag gaan doen? Lekker niet naar mijn werk gaan? De hele dag koffie slurpen en nog even van mijn mooie uitzicht op de Oudegracht genieten? Of laat ik me niet gek maken door de massa hysterie van de mens om een paar Maya’s die geen zin meer hadden een ellelange rekensom af te maken waar door wij anno 2012 denken te weten wanneer onze aardbol ophoud met bestaan.

Ik begin die 21ste gewoon als alle anderen dagen en sluit hem af door gewoon in m’n eigen bed te stappen om op de 22ste van december wakker te worden met een grote glimlach. Laten we wel wezen; We weten tot op de dag van vandaag niet wanneer het allemaal precies begon, dus laat staan dat we kunnen claimen te weten wanneer het allemaal stopt. 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: